ايجى فورتين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ايجى فورتين

كل جديد هتلقيه عندنا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

  مندي الفراخ

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ayoun elkamr

ayoun elkamr


المساهمات : 193
تاريخ التسجيل : 12/02/2013
العمر : 33

 مندي الفراخ Empty
مُساهمةموضوع: مندي الفراخ    مندي الفراخ Emptyالجمعة فبراير 15, 2013 5:37 pm

 مندي الفراخ Konyonsa-cccf20d88a


المقادير:


2 كوب أرز بسمتي

فرخة منزوعة الجلد ومقطّعة

2 ثمرة بصل مقطّعة شرائح

½ ملعقة صغيره فلفل أحمر (بابريكا)

ملعقة صغيرة قرفة مطحونة



2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم

½ كوب عصير ليمون

ملعقة صغيرة بهارات

ملعقة صغيرة زعفران

5 حبات حبهان

ملعقة كبيرة سمنة

ملح وفلفل أسود

5 عود قرنفل
2 كوب ماء



الطريقة:


1- اغسلي الفراخ كويس، وتبّليها بالملح والفلفل والبابريكا والثوم وعصير الليمون، وسيبيها في التتبيلة دي لمدة نصف ساعة، واغسلي الأرز وانقعيه في المية لمدة 10 دقائق وسيبيه يتصفّى.


2- شوّحي شرائح البصل في السمنة لغاية ما يبقى لونها دهبي، وبعد كده ضيفي عليه الأرز، وقلّبيهم مع بعض على نار متوسطة لمدة 5 دقائق.


3- حطّي خليط البصل والأرز في صينية الفرن، وضيفي عليهم المية وتبّليه بالملح على حسب الطعم اللي إنتي عايزاه، وضيفي معاهم الحبهان والقرفة والقرنفل والزعفران.


4- غطّي الصينية بطبقة من ورق الفويل، واعملي فيه أكتر من فتحة بالسكينة، وبعد كده حطّي قطع الفراخ على الفتحات دي، وغطّي الفراخ كويس بطبقة تانية من ورق الفويل.


5- دخّلي الصينية في فرن ساخن على درجة حرارة متوسطة، وسيبيها لمدة ساعة ونصف أو لغاية ما الأرز والفراخ يستووا، وبعد كده طلّعيها واغرفيهم في طبق التقديم.. وبالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مندي الفراخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  الفراخ التكا
»  كشك بالأرز وقطع الفراخ
» الخلطة السرية لتحمير الفراخ
» شرائح الفراخ بصوص الفلفل الأحمر
» لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ايجى فورتين :: الفئة الأولى :: بيتى مملكتى :: الطبخ-
انتقل الى: