ايجى فورتين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ايجى فورتين

كل جديد هتلقيه عندنا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ديـــــك رومــــي بالخــــضروات في الفرن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ayoun elkamr

ayoun elkamr


المساهمات : 193
تاريخ التسجيل : 12/02/2013
العمر : 33

ديـــــك رومــــي بالخــــضروات في الفرن Empty
مُساهمةموضوع: ديـــــك رومــــي بالخــــضروات في الفرن   ديـــــك رومــــي بالخــــضروات في الفرن Emptyالإثنين فبراير 18, 2013 2:39 pm

ديـــــك رومــــي بالخــــضروات في الفرن Konyonsa-02ae719ebd


المقادير:


ديك رومي (وزنه من 8 : 10 كيلو)

ملعقة كبيرة قشر ليمون مبشور

2 ثمرة بصل كبيرة مقطّعة مكعبات

2 ثمرة جزر كبيرة مقطّعة مكعبات

½ كوب مكعبات زبدة طرية

3 عيدان روزماري ناشف

ملعقة كبيرة بهارات فراخ

ملعقة صغيرة مريمية

ملعقة صغيرة زنجبيل

ملعقة صغيرة قرفة

ملح وفلفل أسود

حزمة كرفس


الطريقة:



ديـــــك رومــــي بالخــــضروات في الفرن Konyonsa-198347a0a9

1- قطّعي الكرفس قطع كبيرة شوية، واخلطيه مع البصل والجزر وتبّلي الخليط ده بملعقتين كبار ملح وملعقة كبيرة فلفل أسود وملعقة كبيرة بهارات الفراخ.
ديـــــك رومــــي بالخــــضروات في الفرن Konyonsa-707b0a0e7c

2- هاتي الديك الرومي بعد ما تغسليه وتنظفيه كويس، وتبّليه من جوة بالملح والفلفل والروزماري والمريمية، وكمية مناسبة من خليط الخضراوت اللي عملتيه، ماتنسيش تحشي منطقة الرقبة كمان.


ديـــــك رومــــي بالخــــضروات في الفرن Konyonsa-fe044d5387

3- اربطي أرجل الديك الرومي ببعضها باستخدام الخيط الطبي أو أي خيط عندك، وثبّتي الجناحين في الصدر باستخدام خلة الأسنان.
ديـــــك رومــــي بالخــــضروات في الفرن Konyonsa-5ea95a5aa4

4- اعجني الزبدة الطرية اللي عندك بأي توابل تحبّيها زي الملح والزعتر والمريمية والزنجبيل والبابريكا، وبعد كده نشّفي الديك الرومي من برة بفوطة نظيفة، خدي خليط الزبدة والتوابل وادهني به الديك من برة، وكمان امسحي المنطقة ما بين جلد ولحم الديك بالخلطة دي.
ديـــــك رومــــي بالخــــضروات في الفرن Konyonsa-eb20d835b4


5- هاتي الصينية اللي هتسوّي فيها الديك، وحطي فيها باقي الخضراوات، وضيفي معاه نصف كوب ميّة أو شوربة، وبعد كده هاتي ورقة فويل تكفي إنك تغطّي بها صدر الديك الرومي، من غير ما تضغطي عليه جامد علشان ما يلتصقش بالزبدة الموجودة على جلد الديك الرومي.


ديـــــك رومــــي بالخــــضروات في الفرن Konyonsa-f61ca9e165

6- دخّلي الصينية في فرن ساخن، وسيبيه يستوي في درجة حرارة متوسطة لمدة 4 ساعات، وماتنسيش تشيلي ورق الفويل بعد 3 ساعات، علشان الديك الرومي يتحمرّ كويس، وبعد ما تشيلي الفويل، اسقي الديك الرومي بالمرقة بتاعته من وقت للتاني علشان لحم الديك يتشبّع بالمرقة ويبقى طري وطعمه أحلى.

7- بعد ما تطلعي الديك الرومي من الفرن غطّيه بالفويل، وسيبيه يهدا لمدة 20 دقيقة، وفي الوقت ده هاتي الطبق اللي هتقدّميه فيه وزيّنيه بالطريقة اللي تعجبك، وبعد كده حطّي الخضار اللي سويّتيه مع الديك الرومي، وفي الآخر خالص حطّي الديك الرومي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ديـــــك رومــــي بالخــــضروات في الفرن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ايجى فورتين :: الفئة الأولى :: بيتى مملكتى :: الطبخ-
انتقل الى: