ايجى فورتين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ايجى فورتين

كل جديد هتلقيه عندنا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ayoun elkamr

ayoun elkamr


المساهمات : 193
تاريخ التسجيل : 12/02/2013
العمر : 33

لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية Empty
مُساهمةموضوع: لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية   لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية Emptyالإثنين فبراير 18, 2013 3:33 pm

لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية Konyonsa-06a70652c2


المقادير:


فراخ بانيه (8 شرائح أو على حسب الكمية اللي تناسبك)

10 ثمرة بطاطس صغيرة مغسولة ومقطّعة أنصاف

½ ثمرة بروكلي كبيرة مقطّعة إلى أزهار صغيرة

½ كوب فلفل أحمر مشوي ومفروم

½ كوب جبنة فيتا مهروسة

3 ملعقة كبيرة زيت زيتون

بقدونس مفروم للتزيين

ملح وفلفل أسود


الطريقة:




1- هاتي صينية وحطّي فيها ملعقتين زيت زيتون وزهور البروكلي وأنصاف البطاطس، وتبّليهم بنصف ملعقة صغيرة ملح وربع ملعقة صغيرة فلفل أسود، واشويهم في الفرن على درجة حرارة عالية لمدة 20 دقيقة، مع مراعاة تقليبهم علشان لونهم يبقى مائل للبني من كل الجوانب.


2- في الوقت اللي بتشوي فيه الخضار، اخلطي الجبنة مع الفلفل الأحمر المفروم في طبق صغير.


3- تبّلي شرائح الفراخ بالملح والفلفل، وبعد كده وزّعي خليط الجبنة والفلفل الأحمر على شرائح الفراخ، وابدئي لفّيها على شكل أسطوانة، واقفليها من كل الأطراف باستخدام خلة الأسنان.


4- هاتي طاسة تيفال كبيرة، وحطّي فيها ملعقة زيت الزيتون الباقية، وارفعيها على نار متوسطة، وحطّي فيها لفائف الفراخ علشان تتحمرّ وسيبيها لمدة 3 : 4 دقائق، وبعد كده اقلبيها على الناحية التانية، وقللي درجة الحرارة وسيبيها لمدة 15 دقيقة أو لحد ما الفراخ تستوي تماما، وبعد كده حطّيها في طبق التقديم ومعاها الخضار المشوي، وزيّنيها بالبقدونس المفروم..

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ايجى فورتين :: الفئة الأولى :: بيتى مملكتى :: الطبخ-
انتقل الى: