ايجى فورتين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ايجى فورتين

كل جديد هتلقيه عندنا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

  باذنجان محشي باللحمة المفرومة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ayoun elkamr

ayoun elkamr


المساهمات : 193
تاريخ التسجيل : 12/02/2013
العمر : 33

	باذنجان محشي باللحمة المفرومة Empty
مُساهمةموضوع: باذنجان محشي باللحمة المفرومة   	باذنجان محشي باللحمة المفرومة Emptyالجمعة فبراير 15, 2013 4:53 pm

	باذنجان محشي باللحمة المفرومة Konyonsa-73b667b61f


المقادير:


كيلو باذنجان عروس

½ كيلو لحمة مفرومة

¼ ملعقة صغيرة قرفة

2 ملعقة كبيرة سمنة

½ كوب عصير ليمون

بصلة صغيرة مفرومة

¼ كوب ميه



ملح وفلفل


الطريقة:


1- اغسلي الباذنجان كويس، وقطّعيه بالطول إلى نصفين من غير ما تشيلي الجزء الأخضر اللي فوق، وابدئي شيلي جزء من قلب الباذنجان علشان تعملي مكان للحشو، وبعد كده انقعيه في طبق مليان بالميه والملح لمدة دقائق.



2- اقلي الباذنجان في الزيت، لغاية ما لونه يبقى بني محمرّ.



3- شوّحي البصل في السمنة على النار، وبعد كده ضيفي عليه اللحمة المفرومة، وقلّبيهم مع بعض لغاية ما تبدأ تنزّل الميه اللي فيها، وتبّليها بشوية ملح وفلفل وقرفة، وسيبيها لغاية ما تتعصّج.



4- هاتي الباذنجان المقلي، واحشيه باللحمة المفرومة المعصّجة.



5- رصّي الباذنجان في صينية، وضيفي عليه عصير الليمون والميه، ودخّليه الفرن لمدة 10 دقائق، وبعد كده طلّعي الصينية من الفرن ورصّي الباذنجان في طبق التقديم وزيّنيه بالبقدونس الأخضر..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
باذنجان محشي باللحمة المفرومة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ايجى فورتين :: الفئة الأولى :: بيتى مملكتى :: الطبخ-
انتقل الى: