ايجى فورتين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ايجى فورتين

كل جديد هتلقيه عندنا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طبق الأرز بالجمبري والكاري

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ayoun elkamr

ayoun elkamr


المساهمات : 193
تاريخ التسجيل : 12/02/2013
العمر : 33

طبق الأرز بالجمبري والكاري Empty
مُساهمةموضوع: طبق الأرز بالجمبري والكاري   طبق الأرز بالجمبري والكاري Emptyالإثنين فبراير 18, 2013 2:45 pm

طبق الأرز بالجمبري والكاري Konyonsa-58b1d9e42e


المقادير:

كوب أرز بسمتي

½ كيلو جمبري كبير

ملعقة كبيرة زيت زيتون

بصلة كبيرة مقطّعة مكعبات صغيرة

2 ثمرة جزر مقطّعة مكعبات صغيرة

2 ملعقة صغيرة كاري

فصّين ثوم مفرومين

ملح وفلفل

½ كوب أوراق ريحان أخضر (للتزيين)


الطريقة:

1- قشّري الجمبري ونظّفيه كويس، وتبّليه بالملح والفلفل.






2- سخّني الزيت في طاسة كبيرة على نار متوسطة، وشوّحي فيها البصل والجزر وقلّبيهم لمدة من 6 : 8 دقائق لغاية ما البصل والجزر يستووا وتحسّي إن الجزر بقى طري.



3- بعد كده ضيفي عليهم الثوم والكاري، واستمرّي في تقلبيهم مع بعض على النار لمدة دقيقتين.



4- بعد كده ضيفي الأرز ومعاه كوب ونصف ميه ونصف ملعقة صغيرة ملح ونصف ملعقة صغيرة فلفل أسود، وقلّبي الخليط لغاية ما يبدأ في الغليان، وبعد كده قلّلي درجة الحرارة وغطّي الطاسة كويس، وسيبي الأرز على نار هادية لمدة 15 دقيقة.


5- بعد كده ارفعي الغطاء من على الأرز، واغرسي فيه الجمبري، وغطّي الطاسة مرة تانية، وسيبيهم على النار لمدة 4 : 5 دقائق، أو لغاية ما تحسّي إن الجمبري استوى، وبعد كده اغرفي الأرز في أطباق التقديم، وزيّنيه بأوراق الريحان الأخضر..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طبق الأرز بالجمبري والكاري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طاجن الأرز المعمر بالحمام
» كرات الأرز مع السبانخ والجبن على الطريقة الايطالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ايجى فورتين :: الفئة الأولى :: بيتى مملكتى :: الطبخ-
انتقل الى: