1- اغسلي الحمام، واقسمي كل حمامة نصين، وبعدها حطيه في طاسة كبيرة وحمريه في السمن لحد لونها ما يبقى دهبي.
2-لما تطلعي الحمام، حطي مكانه البصل وشوحيه في السمن بحد ما يدبل ولونه يغمق، وبعد كده حطي الحمام تاني وقلبيهم سوا، وضيفي عليهم البهارات وملح وفلفل.
3- اغلسي الرز وانقعيه في المية لمدة ربع ساعة، وبعد كده صفيه كويس، وحطي عليه بهارات وملح وفلفل، وبعدها حطي عليه القشدة وقلبيها بملعقة كبيرة.
4- حطي طبقة من الأرز في الطاجن، وبعدها طبقة حمام، وغطيهم بطبقة تانية من الأرز،واسقيهم بالشوربة واللبن لحد ما تغطيهم خالص، إذا كان الطاجن اللي عندك صغير ممكن تحتاجي تعملي الكمية دي على طاجنين، وفي الحالة دي هتقسمي كمية الأرز وكمية الحمام بالنص على الأتنين، وبعد ما ترصي طاجن واحد او الأتنين دخليهم الفرن على درجة حرارة 190 لمدة نص ساعة، ولما يستوي ووشه يحمر قدميه ومعاه سلطة خضراء.. وبالهنا والشفا.