ايجى فورتين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ايجى فورتين

كل جديد هتلقيه عندنا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طاجن الأرز المعمر بالحمام

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ayoun elkamr

ayoun elkamr


المساهمات : 193
تاريخ التسجيل : 12/02/2013
العمر : 33

طاجن الأرز المعمر بالحمام Empty
مُساهمةموضوع: طاجن الأرز المعمر بالحمام   طاجن الأرز المعمر بالحمام Emptyالإثنين فبراير 18, 2013 4:45 pm

طاجن الأرز المعمر بالحمام Konyonsa-60705aec97


المقادير:

4 حمام

2 كوب لبن

3 كوب أرز

2 كوب شوربة

3 ملعقة كبيرة قشدة

2 ملعقة كبيرة سمن

1 ثمرة بصل مفرومة

ملعقة صغيرة بهارات

ملح وفلفل


الطريقة:


1- اغسلي الحمام، واقسمي كل حمامة نصين، وبعدها حطيه في طاسة كبيرة وحمريه في السمن لحد لونها ما يبقى دهبي.

2-لما تطلعي الحمام، حطي مكانه البصل وشوحيه في السمن بحد ما يدبل ولونه يغمق، وبعد كده حطي الحمام تاني وقلبيهم سوا، وضيفي عليهم البهارات وملح وفلفل.



3- اغلسي الرز وانقعيه في المية لمدة ربع ساعة، وبعد كده صفيه كويس، وحطي عليه بهارات وملح وفلفل، وبعدها حطي عليه القشدة وقلبيها بملعقة كبيرة.



4- حطي طبقة من الأرز في الطاجن، وبعدها طبقة حمام، وغطيهم بطبقة تانية من الأرز،واسقيهم بالشوربة واللبن لحد ما تغطيهم خالص، إذا كان الطاجن اللي عندك صغير ممكن تحتاجي تعملي الكمية دي على طاجنين، وفي الحالة دي هتقسمي كمية الأرز وكمية الحمام بالنص على الأتنين، وبعد ما ترصي طاجن واحد او الأتنين دخليهم الفرن على درجة حرارة 190 لمدة نص ساعة، ولما يستوي ووشه يحمر قدميه ومعاه سلطة خضراء.. وبالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طاجن الأرز المعمر بالحمام
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طاجن الدجاج بالفريك
» طبق الأرز بالجمبري والكاري
» كرات الأرز مع السبانخ والجبن على الطريقة الايطالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ايجى فورتين :: الفئة الأولى :: بيتى مملكتى :: الطبخ-
انتقل الى: